На какви рискове и подводни камъни мога да се натъкна, при покупка на земеделска земя?

Както и при всяка покупка на имот, така и при земеделската земя съществуват някои по-общи и някои специфични особености, с които трябва да се съобразите, за да не направите лоша сделка. Ето някои проблеми, от които трябва да се предпазите:

- земеделските имоти трябва да са чисти откъм ипотеки, възбрани, запори и др. тежести. Проверката се извършва предварително в служба по вписванията в районния съд по местонахождение на имота и в деня на сделката в нотариалната кантора по ваша молба.

- имотите да са обработваеми – проверка най-често извършва вашия посредник по сделката.

- трябва да извършите проверка в регистъра на пълномощните да не би продавачите да са упълномощили други лица да извършват разпоредителни сделки с имотите им – това може да стане единствено в кантората на нотариуса.

- трябва да сте информирани какъв договор за обработка касае имотите, предмет на сделката и особено ако е дългосрочен – да се запознаете с клаузите му.

Съществуват и друг вид проверки за валидността на сделката, които влизат в задълженията на нотариуса – валидност на лични карти, семейно положение на продавачите и др.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.