Земеделските производители ще могат да реинвестират до 60% от дължимия данък печалба

Сподели с приятели!

С решение на „Фонд Земеделие” и след одобрение от Брюксел през следващата година производителите на растителна и животинска продукция могат да реинвестират до 60% от дължимия данък печалба в дългосрочни активи – сгради и земеделска техника, необходими за дейността им. Има обаче и изискване към земеделския производител преотстъпения данък да не превишава 50% от стойността на активите, които ще закупува, т.е. при инвестирането половината капитал трябва да е собствен. Например ако той е реализирал през 2013г. печалба от 1 млн. лв. и дължи данък в размер на 100 хиляди лева, то може да не внася в републиканския бюджет през 2014г. до 60 хиляди лева, които да използва за инвестиции, като задели още поне толкова собствени средства при покупката на ниви, сгради и машини.

Така че до 31.03.2014г.земеделските производители решават дали и до какъв размер ще използват това данъчно облекчение, като се ангажират да го инвестират до края на годината, в противен случай са задължени да върнат преотстъпения данък.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.