Складовете на арендаторите – пълни със зърно в очакване на по-високи цени

Сподели с приятели!
Земеделските производители масово не продават пшеница и слънчоглед от новата реколта, очаквайки износ на малко по-високи цени от настоящите – съответно 270 лв./тон и 480 лв./тон. Разбира се, вече никой не очаква някакви печалби, а целта е при скок от 10-15% на цените през следващите 3-4 месеца да се покрият разходите и да се изплатят договорените ренти, като предстои да разберем доколко тази конюнктура ще генерира спад в стойността на тези ренти. Очакваме този спад да е по-осезаем в землищата с по-малка конкуренция между арендаторите. Резонно е да се очаква и отлив на инвестициите в земеделска земя при по-ниските ренти и съответно спад в цените на нивите.

Самото задържане на продукция по складовете е също ограничено във времето – още 4-5 месеца, като след това се увеличават и разходите по съхранението и се влошава качеството на зърното.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.