Търсенето на земеделска земя се запазва стабилно в началото на 2013 г.

Сподели с приятели!

Новата 2013г. започна без особени сътресения в пазара на земеделска земя. Търсенето през януари се запази на същите нива от края на 2012г., макар че много от големите участници на пазара – големи фондове за земя и др. инвеститори все още не са започнали с активни покупки. Прогнозите са за запазване на високите цени на земеделската продукция поради повишеното търсене на зърно и през тази година. Тези условия създават очаквания за умерен ръст в цените на земята и през 2013г. и в рамките на 10-15%. Фактори, които биха работили срещу тези прогнози са евентуални климатични проблеми, както и по-високата себестойност на продукцията, заради повишението на цените на торове, семена и горива. Евентуалния по-нисък доход на земеделците би намалил възможностите и ентусиазма им за покупки.

Все пак нашата прогноза е по-скоро позитивна, особено в областите, където има потенциал за повишение – Монтана, Ловеч, Ямбол и др.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.