Приключи изплащането на ренти за 2012 г.

Сподели с приятели!

Вече можем да обобщим, че 2012г. беше много добра за собствениците на земеделски земи, които получиха доста приличен доход от арендуването на своите имоти. Разбира се, това беше валидно най-вече в районите с по-голяма конкуренция между арендаторите – като североизточния регион – където и нивата бяха най-високи.В Добричка област собствениците получиха средно около 80 лв./дка, в Русенска – средно 42 лв./дка, в Шуменска и Варненска области – средно 46 лв./дка. Тези нива превишиха с около 20-25 % миналогодишните.

И през тази година доходите от нивите в Северозападния и Северен централен район останаха по-ниски. Причините за това са както по-ниските добиви от декар в сравнение със Североизточния регион, така и наличието на по-малко на брой крупни арендатори, сключили дългосрочни договори за аренда с притежателите на земя. Така например в Плевенска област средната рента не превиши 35 лв./дка, в Ловеч – 30 лв./дка, в Монтана – 35 лв./дка, във Враца – 25 лв./дка и Видин – 18 лв./дка

Очакванията за 2013г. са тези нива да се запазят, ако не се получат сътресения с директните плащания за единица площ или добивите от земеделска продукция.

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.