КОМАСАЦИЯТА НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ НАБИРА СКОРОСТ

Сподели с приятели!

Голямата раздробеност на земеделската земя у нас повишава нуждата от комасацията й в последно време. Инициатори на тези процеси са големите фондове – собственици на земя, които стартираха нови 15 проекта за уедряване на нивите в различни области на страната. За съжаление комасацията все още не среща необходимото съдействие от държавните органи.

Ползите от комасацията са големи както за собствениците на земя, така и за развитието на модерно земеделие в страната като цяло и повишаване на конкурентоспособността на производителите. Уедрените площи повишават цената си, по-удобни са за изграждане на напоителни системи, при тях и усвояването на евросубсидиите е по-безпроблемно.

С новите проекти нивите, подлежащи на окрупняване в страната ще надминат 100000 декара. От землищата в Русенска област такъв проект за комасация е изработен за село Горно Абланово и общваща 2800 декара

Русе ленд ООД

Земеделски земи
Zemedelski-zemi.bg е собственост на „Русе ленд” ООД и е тясно специализиран в покупко – продажбата на земеделски земи и участва на този пазар от самото му възникване през 2000 - 2001 год.

Карта на Русе

Карта на Русе

За контакти

„Русе ленд” ООД
гр. Русе, ул. Петко Д. Петков № 11

Тел. 082 832 806
Моб. 0888 821 894

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.